keskiviikko 20. elokuuta 2014

Castle View High School

Mie olen käyny jo yli viikon täälä koulua ja kaikki on menny hyvin. Nyt aattelinki kertoa minkälaista koulua käyn ja minkälaisia käytäntöä meilä on. Täälä on lukuvuosi jaettu neljään ossaan. Tätä ekkaa ossaa käyhään melkein lokakuun puoleen välhiin saakka ja joka päivä on samanlainen. Minun päivät on siis tämmösiä:

1.Kuoro 7.40-9.05
2.Advisemend 9.10-9.40
3.Englanti 9.45-11.10
LUNCH 11.10-12.00
4.Leadership 12.00-13.25
5.U.S. Historia 13.30-14.55
Castle View:ssä on yhteensä 7 vaihtaria. Mie Suomesta, tyttö Tanskasta, tyttö Saksasta, tyttö Moldovasta, poika Ukrainasta, poika Norjasta ja poika Espanjasta. Nätisti on meän maitten liput edustettuna koulun kirjastossa!



Tunnit kestää siis 1h 25 min ja meilä ei ole ”välitunteja” vaan 5 minuutin siirtymä ajat luokasta toisseen. Tuo ei ole onneksi tuottanu mithään ongelmia vaikka koulu onki iso. Castle View High Schoolissa on siis n. 1700-1800 oppilasta eli PPAAAALJON isompi mihin olen tottunu. Suomessa minun lukiossa on siis vain 60 oppilasta… :D 

Koulupäivät alotethaan aina ”lippuvalala”, joka lausuthaan käsi sydämellä ja käännythään Yhdysvaltojen lippua kohti. Pakko muuten sanoa että täälä on JOKA PAIKASSA jenkkien lippu. Ite siis kunnioitan näitten tuota lippuvala hommaa mutta en koe itteäni mitenkhään velvolliseksi lausua sitä käsi sydämellä. Ja en oikeastaan ossaa vielä koko lippuvalaakhaan joten en ole sitä ees yrittäny sönköttää. 


Eka tunnin jälkheen meilä on Advisemend, joka on maanantaisin ja perjantaisin pakollinen mutta muuten saa valita menneekö vai ei. Tuola saat apua koulujutuissa tai jos joku muu juttu kouhluun liittyen mietityttää niin tuola autethaan semmosissa jutuissa. Muut oppitunnit varhmaan onki aika selkeitä paitti tuo 4.tunti ”Leadership”. Sielä opetelhaan johtamista ja minkälainen on hyvä johtaja jne. Tämmösellä lukkarilla menhään siis lokakuun 9. päihvään asti. Pakko muuten sanoa, että nämä 85 minuutin tunnit tuntuu ikusuuelta! Voi taivas kiljun varhmaan riemusta ko tulen Suohmeen ja pääsen 60 ja 45 minuutin tunneile! Ja toinen juttu. ILMANEN KOULURUOKA. Hitto soikhoon olen ylpeä että saan sanoa olevani Suomesta ja että meilä on ilmanen kouluruoka ja tieten koko koulu!
  Jos jollaki on jotaki kysyttävvää koulusta tai ylheensä mistään vaihto jutuista niin vastaan mielelläni! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti